tiistai 17. kesäkuuta 2014

Huopatossut

Pitkästä aikaa täällä taas. Onhan tuo aika vierähtänyt viime postauksesta. On ollut niin paljon kaikkea tämän kevään ja alkukesän aikana, että ei ole pahemmin kerennyt ajatusta uhraamaan blogiini suuntaan. Jospa sitä nyt hieman ryhdistäytyisi ;) .

Tämän aikana en ole saanut yhtään työtä valmiiksi. Olen kyllä varmaan n. 5 työtä aloittanut tuon lapasen jälkeen, mutta mitään en ole saanut valmiiksi. Nyt sain tehtyä huopatossut valmiiksi.  Huopatossut on ensimmäinen työ, jonka olen huovuttanut pesukoneessa. Joten nämä on ensikertalaisen näköisetkin. Joten hieman armoa sitten ;) . Elikäs tässä näin:

Huopatossut

Lanka: Drops Big Delight 100% wool
Kulutus: Lähes kaksi lankakerää meni (vähän pelkäsin, että loppuuko lanka kesken)
Puikot: 4 (5 olisi parempi, mutta en lähtenyt ostamaan isompia, kun oli eka kokeilu)
Huopatossun koko: 39
Ohje: http://lankamaailma.fi/neuleohjeet.html löytyy kohdasta:  Huovutetut tossut Incawool- tai Lima-langasta.

Tässä työ on puikolla
 Huovutus pesukoneessa ei ekalla kerralla mennyt nappiin. Pesin hienopesulla 30 asteella ja eihän ne tossut huopuneet mihinkään :'D . Noh, toisella kerralla nappasin ne sinne 40 asteeseen ja johan alkoi tapahtumaan.

Tässä ennen pesukoneen menoa.
Nämä oli kyllä suht helppo tehdä itselleen. Olin miettinyt, että tekisin näitä lahjaksi, mutta en tiedä nyt sit ekan kerran jälkeen. Huopuu sen verran pieneksi, että olisi hankalaa saada "oikeankokoiseksi" uudelle omistajalleen. Omaan jalkaan on silleen helppo tehdä, kun voi muotoilla oman jalan muodon mukaiseksi. Eli jää vielä mietintämyssyyn alanko näitä tekemään enempi. :)
4 kommenttia:

 1. Minulla on jäänyt kokonaan huovutus kokeiltu, kun olen sivusta seurannut ystäväni huovutusta. Ehkä joskus vielä, löytyyhän noita huovutuslankoja kaapista jonkin verran. Kaunis väri näissä hupatossuissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Näissä on kyl ihana väri. :)

   Poista
 2. Tais olla niin, että tossuista (huovutetuista) pittää tehä 3x isommat mitä oikea koko on, kun kutistusvat 3x määrän pesukoneessa.
  Kivat tossut tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olis pitänyt ottaa kuva noista tossuista ennen pesukonea jalkojen vierestä, koska ne olivat kyllä isot! Kyllähän niistä tuli hyvät omaan jalkaan ku oli se oma jalka mallina. :) Noitahan piti/pitääkin venyttää sit ku ne tulee sieltä koneesta oikeaan kokoonsa sit. Äh, vaikee selittää :D . Yritä ymmärtää jotain tästä.

   Poista

Jätä merkki käynnistäsi, se piristää päivääni <3