perjantai 20. helmikuuta 2015

Revontuli -huivi


Noin pari vuotta sitten osasin tehdä vain perusmallin villasukkia. Johon osasin lisätä pari raitaa sukan varteen. Ei voinut kuvitellakaan tekeväni mitään haastavampaa. En uskonut, että osaisin tehdä mitään sen kummosempaa. Olen jonkun aikaa jo ihastellut muitten blogeissa upeita huiveja. Ajatellen, että kyllä minä joskus ehkä osaan tehdä.

Noin pari viikkoa sitten päätin ottaa härkää sarvista kiinni ja tulostin Revontulihuivi -ohjeen paperille ja päätin alkaa tekemään sitä. Olishan sitä tietysti ollut huomattavasti helpompia huivi -ohjeita olemassa, mutta jääräpäänä halusin tehdä kyseisen huivin. Olin päättänyt onnistua.

Alku ei kyllä ollut mitenkään helppoa. Osa kaavion merkeistä olivat täysin hepreaa minulle. Aloitin, purin, aloitin, purin, vaihdon lankaa, aloitin, purin....

En edes muista mones yritys on jo menossa. 

 Monestihan sitä sanotaan, että alku on aina hankalaa. Aloitin alkuun erilaisella langalla, mutta vaihdoin sen. Ensimmäinen lanka oli tosi tumma, joten siitä oli vaikeaa laskea silmukoita tai saatika hahmottaa kuviota, joka hukkui tummaan väriin. Välillä kävin netistä selvittämässä kaavion merkkejä ja katselin youtube -videoita. Niin se vaan pikku hiljaa kerros kerrokselta alkoi etenemään.


Työ alkoi sujumaan alku vaikeuden jälkeen

Revontuli -huivi


Aloitettu: 9.2.2015
Valmis: 20.2.2015
Langan menekki: 116g
Lanka: Sukka-Puffa tasaraita: Hienohelma
Puikot: 60cm pyöröpuikot bambut koko 3,5
Ohje: Ulla 03/07 -Ohjeet - Revontuli -huivi
Valmistunut Jyju -työ:11/20

Ei siinä sitten pitkään mennyt, kun huivi valmistui. Alkuun en ollut ihan varma toimiiko langan värit huivissa, mutta siitä tuli aika kivan näköinen, kun valmistui. En usko, että tämä jää viimeiseksi huiviksi minulle vaan tulen jatkossakin tekemään näitä muitten töitten lomassa. Pyöröpuikot olisi pitänyt olla 80cm, mutta kun lanka oli sen verran ohut niin pärjättiin 60cm. Lankaa ei riittänyt yksi vyyhti, vaan piti toisesta vyyhdistä ottaa täydennystä. Lanka oli ekaa kertaa puikoilla ja ihastuin kyllä tähän lankaan. Olen tämän langan jostain messuilla ostanut jemmaan. Tätä lankaa pitää saada ehdottomasti lisää lankavarastooni.


Mukavaa perjantai päivää lukijoille!

-nonna

13 kommenttia:

 1. Ihanat värit! Tohon maaliin jää ikävästi koukkuun. ;) Itse oon neulonut niitä aivan yli tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minäkin luulen, että tulen näitä tekemään enemmän kuin tuon yhden. ;)

   Poista
 2. Kaunis! Ja raidoitus on aikas mahti tässä :)

  Itsekin olen parit sukat neulonut Puffan hempeistä punaisista, joululahjaksi siskolle ja äitille. Äiti näytti käyttävän kengissä tuossa millonka nyt viimeksi nähtiin, eikä näkynyt sukissa pahasti kulumaa ainakaan vielä. En ihan tiedä kuinka paljon se niitä pitää, mutta ainakin toistaiseksi näyttää aika kestävältä! Lanka tuntui mun sormiin ehkä hivenen karhealta neulottaessa, mutta se saattaa selittyä ihan silläkin, että edellisessä työssä oli käytössä unelma-silkkinen-ja-kaikin-puolin-jumalainen Heritage (Cascade Yarns), jonka rinnalla suunnilleen kaikki paitsi alpakka tuntuu juuttinarulta :D

  Itselläkin on Revontuli-ohje jemmassa odottelemassa sopivaa mielentilaa. Ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väritys on kyllä onnistunut tässä, vaikka alkuun olin hieman epäleväinen asian suhteen.

   Hyvä kuulla, että tämä on kestävää lankaa. Itselleni jäi tätä pikkuisen varastoon. :)

   Poista
  2. Hei, minä röyhkeästi haastoin sut blogihaasteella....

   Poista
  3. Kiitos haasteesta! Pitää kattoa milloin kerkeen vastaamaan siihen. :)

   Poista
 3. Ihana huivi <3
  Tuo lanka on outo merkiltään, täytyy tutkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Itse en ole tähän lankaan muualla törmännyt kuin messuilla.

   Poista
 4. http://lankakorisekaisin.blogspot.fi/2015/03/ilahduta-bloggaaja-kaveria-haaste.html

  Sinulle on haaste blogissa.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi, se piristää päivääni <3