perjantai 15. elokuuta 2014

SikSak -tiskirätit

Eihän tiskirättien teko voi olla liian vaikeeta? Näin ajattelin, kun lisäsin ne KyJy -listaani. Aiemmin siis en ole tehnyt niitä. Poimin yhden ohjeen netistä ja aloin sillä tekemään. Parin rivin jälkeen huomasin, että työstäni ei ole tulossa lähellekään sitä mitä pitäisi. Joten purin koko työn. Aloin seuraavaksi omasta päästä soveltamaan. Kunnes työ lähenteli loppua niin tiesin, että nakkaan sen menemään. Joten nakkasin koko työn lankakorin pohjalle pitkäksi aikaa, kun se ei vaan suostunut sujumaan minulta. Välissä tein muita töitä ja annoin työn hautua päässäni.
Koko ajan se muhi päässäni, vaikka tein muita töitä. Pähkäilin, jos unohtaisin virkkaamisen ja tekisin sen neulomalla. Ensimmäiset yritykset olivat virkkaamalla. Otin taas googlen käyttöön ja hakusanoilla yritin etsiä sopivaa ohjetta. Päädyin vielä kokeilemaan virkkaamista ja tälläinen siitä tuli lopulta:

SikSak -tiskirätit

Lanka: Novita bambu
Väri: musta-valkoinen ja sini-valkoinen
Paino: 80g
Ohje on löydetty Puikkoillen, koukkuillen -blogista. Sieltä löytyy kuvan kera ohjeet miten tämä tiskirätti tehdään. Vaikka alkuun näytti, että en saa koskaan tehtyä mitään tisirättejä niin olen  hyvin tyytyväinen loppu tulokseen. Näistä tuli todella kivat ja en ole näitä mihinkään nakkaamassa vaan pääsevät käyttöön asti. Minulla ei ole mitään kokemusta bambuista tehdyistä tiskiräteistä, joten mielenkiinnosta odotan nähdä miten toimivat käytännössä.

 Tiskiräteistä tuli yllättävän painavia. Musta-valkoinen versio painoi yksinään 42g, joten riitti, että tein näitä vain kaksi kappaletta KyJy-haasteeseen. Tämä on 5 KyJy -työ, joka on valmistunut minulta. Jäljellä on vielä 15 työtä. KyJy -töistä on  aloittamatta tällä hetkellä 11 työtä, joten kiire tulee, jos meinaan keretä aikataulun mukaan mennä. Listalta puuttuu vielä yksi työn aihekin, joten on tässä syytäkin alkaa hikoilemaan niitten aloituksien kanssa. Näen jo sielujen silmin, kun viimeisenä yönä aloittelen hikipäissään niitä viimeisiä töitäni. :D


Muok. Pahoittelut! Alkuperäinen ohje on oikeasti Puikkoillen, koukkuilen -blogista oleva muunnos Prinsessajuttu -blogista tiskiräteistä. Asia on muokattu ja korjattu postaukseeni. 

2 kommenttia:

Jätä merkki käynnistäsi, se piristää päivääni <3