sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kukallinen lapanen

Kukallinen lapanen

Lanka: Novitan isoveli tumma liila väri koodi: 759
Puikot: 3,5 ja 5
Langan kulutus: Lähes koko kerä meni
Malli: Perus helppo lapanen ja virkattu kukka



Tämä on ensimmäinen lapanen, jonka olen tehnyt valmiiksi. :D Olen joskus yläasteen ikäisenä aloittanut tekemään lapasta, mutta se ei koskaan valmistunut. Silloin ei ollut tuo neulominen niin kiinnostavaa, että olisin sen saanut valmiiksi. Ihan simppeli perusmallilla lähin liikenteeseen ja valitsin paksun langan, että se sit valmistuukin joskus. :D Perjantai iltana aloitin ja lauantai yöllä se oli valmis. Koska peruslapanen yksinään olisi ollut liian tylsä niin päätin verestää samalla virkkaus taitojani ja virkasin pirteät keltaiset kukat koristamaan. Pisteen iin päälle ompelin helmen päälle. Pakko sanoa, että näistä tuli kyllä aivan ihanat!!

Ohje:
Luo 3,5mm puikoilla 32 s. Neulo 2 o, 2 n -joustinta n. 8cm. Vaihda työhön 5mm puikot ja neulo sileää neuletta 6,5cm. Neulo 7 s erivärisellä apulangalla 3. puikon alusta (peukaloaukko). Siirrä s:t takaisin vasemmalle puikolle ja jatka neuletta kuten edellä, kunnes sileän neuleen korkeus on 17cm. Kavennukset: Tee ylivetokavennus 1. ja 3. puikon alussa ja neulo 2 o yhteen 2. ja 4. puikon lopussa joka kerros. Kunnes jäljellä on 8s. Vedä lanka silmukoiden läpi.

Suora peukola: Pura apulanka pois ja poimi peukaloaukosta 16 s. Neulo sileää neulettä ja tee kavennuskset kuten lapasen kärjestä, kun peukalon pituus on 6cm. Vedä lanka silmukoitten läpi.

Toisessa lapasessa neulo peukalo 2. puikon viimeisillä 7 silmukoilla. Päättele työ lopuksi.

Virkattu kukka: Tein kaksi eri kokoista kukkaa ja virkkasin ne päällekkäin. Tästä blogista löytyy helppo virkattu kukkasen ohje : Virkattu kukkanen 

Omalla ohjeella tehty kukkanen

Tässä näkyy vähän paremmin peukoineen lapanen

Näihin lapasiin olen ihan rakastunut. <3

3 kommenttia:

  1. Nätit lapaset oot tehny ensikertalaiseks ja tuo kukka tuossa on kiva ''lisä''.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän helpothan nuo oli, mut ohjekin oli kyl helppo. :) Ilman kukkaa noihan olisi aika "tylsät" omasta mielestäni :P

      Poista
  2. http://lankakorisekaisin.blogspot.fi/2014/02/tunnustus-ja-tunnustuksia-etiapain.html
    Sinulle on tunnustus blogissani.

    VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi, se piristää päivääni <3